Pentru obținerea produsului Caș de vacă – proaspăt din Rădeșți folosim lapte de vacă proaspăt, colectat de la fermierii locali aflați la o distanță de maxim 20 km de centru de prelucrare lapte, localizați în depresiunea Almaș din Țara Zarandului, de pe Valea Crișului Alb, mai precis gospodării din localitatea Rădești, Dieci și Chisindia.
Laptele provine de la animale sănătoase, hrănite în mod natural, vara pășunate liber (Păstorul incă mai există în zona noastră ,ia animalele dimineața din capătul satului, le plimbă pe pășunea satului iar seră le aduce înapoi pentru muls). Flora specifică zonei de deal și munte, asigură un lapte de o calitate diferită față de cea a laptelui de câmpie fapt care se resimte în gustul produsului obținut.
Produsul Caș de vacă -proaspăt din Rădeșți este o brânza obținută prin închegarea laptelui de vacă integral nestandardizat (adică nu îl smântânim), neomogenizat, folosim laptele proaspăt muls, îl fierbem încet ,pentru a i păstra calitățile laptelui, se folosește cheag natural de vițel, după care îl punem în tifoane exact cum făceau bunicii noștri, pentru a scurce zărul.
Zvăntarea (scurgerea zerului) durează circa 12 ore după care produsul se păstrează la rece pină la livrare. Așa cum se poate vedea acest produs conține doar lapte de vacă și cheag fiind astfel un produs 100% natural.
Gustul autentic de caș îl ve-ți regăsi cu siguranță în produsul Caș de vacă -proaspăt din Rădeșți, pe care îl producem de peste 20 ani .
Cașul de vacă proaspăt din Rădeșți este un produs tradițional atestat,respectă rețeta locală și modul de producție. Are un conţinut ridicat în proteine, nutrienţi și minerale esenţiale, ceea ce îl face un aliment sănătos și bogat în substanțele nutritive necesare organismului nostru.
Gustul său ușor dulceag și textura să fină și cremoasă oferă o experiență deosebită și o senzație plăcută în momentul consumului. Acest produs îți poate oferi o sursă perfectă de nutrienți esențiali și energie, fiind și de asemenea foarte gustos și sățios.