Telemea de vacă din Rădești este un produs obținut artizanal respectând metode de producție tradițional locale din vatra satului Rădești.
Reţeta prin care se prepară această brânză este la fel de veche cum este şi denumirea ei, fierbem încet laptele proaspăt muls și adăugăm cheag natural de vițel. Dupa ce s-a închegat scoatem cuagulul astfel format, îl punem în săcuieț la zvântat iar după ceva vreme tăiem cașul în bucăti mai mici și îl așezonăm cu sare.
Ținem brânza câteva săptămâni timp în care bacteriile benefice ale laptelui lucrează, oferind produsului savoarea și bunătatea laptelui. Local se produce de sute de ani, fiind unul din alimentele care se puteau păstra peste iarnă (datorită procesului de maturare în saramură). Este plină de vitamine şi proteine care ne ajută să avem o viaţă plină de energie.
Din gama brânzeturilor, telemeaua de vacă are un gust domol și fin de lapte de vacă, presărat cu puțină sare, în timpul maturării produsul primește savoarea și gustul autentic românesc al brânzei maturate, perfect pentru orice gust poate fi savurat ca o gustare, în salate sau prăjituri.
Ne străduim să vă oferim cele mai bune dar și sănătoase brânzeturi, cu un gust 100 % natural şi tradițional în care să regăsiți tradiția satului românesc din Ardeal.