Pentru obținerea produsului Caș cu lapte de bivoliță și vacă din Rădeșți folosim în amestec (proporții egale) lapte de bivoliță și lapte de vacă proaspăt, colectat de la fermierii locali aflați la o distanță de maxim 20 km de centru de prelucrare lapte, localizați în depresiunea Sebiș - Almaș – Dieci din Țara Zarandului, de pe Valea Crișului Alb.
În zona noastră, bibolițele (bivolițele) se pășunau liber în cireadă (turmă) pe izlazul satului în pășunea bibolilor, pășune care are gropi imense cu apă unde se scaldă bibolii (bivolii), mânate de un bibolar-bivolar care dimineața le lua din vatra satului și seară le aducea înapoi.
Mulsul se făcea dimineața și seară într-o oală de lut sau într-un vas de lemn numit șuștar. Laptele se fierbea și se consumă dulce sau se prepară laptele acru. Surplusul de lapte era folosit la obținerea cășului sau a brânzei sărate.
Produsul Caș cu lapte de bivoliță și vacă din Rădeșți este o brânză obținută prin închegarea laptelui de bivoliță (minim 50%) în amestec cu lapte de vacă, pasteurizat la temperatura joasă, neomogenizat, folosim laptele proaspăt muls, îl fierbem încet,pentru a-i păstra calitățile laptelui, pentru închegare se folosește cheag natural de vițel, după care îl punem în tifoane exact cum făceau bunicii noștri, pentru a scurce zărul. Zvăntarea (scurgerea zerului) durează circa 12 ore după care produsul se păstrează la rece până la livrare.
Așa cum se poate vedea acest produs conține doar lapte de bivoliță și vacă, cheag natural fiind astfel un produs 100% natural. Gustul autentic românesc de caș îl ve-ți regăși cu siguranță în produsul bivoliță, pe care îl producem de peste 20 ani.
Caș cu lapte de bivoliță și vacă din Rădeșți are un conţinut ridicat în proteine (îmbogatit cu proteinele laptelui de bivoliță), nutrienţi și minerale esenţiale, ceea ce îl face un aliment sănătos și bogat în substanțele nutritive necesare organismului nostru.
Pentru că nu folosim stabilizatori, amelioratori sau alți conservanți, produsele noastre tind să aibă un termen de valabilitate mai scurt (de cca 15 zile). Produs cu adevărat natural, având un gust aparte care cu siguranță te va surprinde și vei redescoperi gustul 100% natural și tradițional românesc al brânzeturilor făcute de bunicile noastre.