Telemea cu lapte de oaie și vacă din Rădești este un produs natural, autentic, doar din lapte românesc colectat local (fară prafuri, aditivi, amelioratori de gust sau alți înlocuitori ai laptelui) obținut artizanal respectând metode de producție tradițional locale din vatra satului Rădești.
Obținem acest produs prin amestecul laptelui de oaie cu cel al laptelui de vacă , fierbem încet laptele proaspăt muls și adăugam cheag natural de miel. După ce s-a închegat scoatem cuagulul astfel format, îl punem în săcuieț la zvântat iar după ceva vreme tăiem brânza în bucăti mai mici și o așezonăm cu sare. Ținem brânza câteva săptămâni la maturare, timp în care bacteriile benefice ale laptelui lucrează, oferind produsului savoarea și bunătatea laptelui de vacă îmbogătit cu savoarea natural a laptelui de oaie .
Telemeaua cu lapte de oaie și vacă din Rădești are un gust fin, ușor de lapte de oaie, presărat cu puțînă sare, în timpul maturării produsul primește savoarea și gustul autentic românesc al brânzei măturate, perfect pentru orice gust, poate fi savurat la o gustare sau în salate și în diferite preparate culinare.
Ne străduim să vă oferim cele mai bune dar și sănătoase brânzeturi, cu un gust natural autentic românesc şi tradițional în care să regășiți tradiția satului românesc din Ardeal .